De vergeten krokodil

Via Schaap Schrijft kreeg ik deze Schrijfuitdaging: Iets schrijven met 350 woorden bij onderstaande tekening.
schaap schrijft1Ik zie hier een jonge dame die haar tas heeft neergezet en demonstratief haar armen over elkaar heeft gevouwen. In haar handen heeft ze een speelgoedkrokodil.

Haar gezicht verteld me dat ze het ergens niet mee eens is. Nu dus aan mij hier een verhaaltje over te maken…..

Laten we haar Jeltje noemen. Jeltje is naar de dierentuin.
De dierentuin is in mijn ogen om te leren en herkennen, educatief dus. Er zijn dieren in een betonnen bak. Ergens langs die betonnen bak zijn een aantal punten waar men, al dan niet door glas, naar deze dieren kan kijken.

Jeltje is bij de apen geweest en heeft gezien hoe handig deze zijn met zowel hun voor- als achterpoten. Met je voeten een appel pakken lukt haar niet.
Ze is bij de leeuwen geweest en heeft tijdens een geeuw gezien wat een grote hoektanden die hebben. Dan voelt ze met d’r tong natuurlijk ook even aan d’r eigen tanden.
Jeltje is ook bij de giraffen geweest en zag, bij een giraffe die hooi probeerde te pakken, een enorme lange tong. Ze steekt haar tong uit en draait m alle kanten op. Helaas…die komt niet zo ver.
Natuurlijk is ze ook bij de olifanten geweest, hier heeft zij zich ingebeeld dat haar neus het zelfde zou kunnen als hun slurf.
Door naar de vlindertuin en gezien dat de rups een pop wordt en dat daar dan de vlinder uitkomt. Ze ziet hoe dun de vleugels van de vlinder zijn. Het lijkt wel papier.
En ze sluit de dag af met vissen in grote aquaria. Vissen die vlees eten en vissen die planten eten.

Voordat ze de dierentuin verlaten eet ze eerst een ijsje en gaat daarna het souvenirwinkeltje binnen. Hier ziet zij een rubber krokodil, “KROKODIL!!!” roept ze luidt. “Ik heb geen krokodil gezien” zegt ze teleurgesteld. “ik wil terug om de krokodil te zien”

De tekening is Jeltje in de souvenirwinkel die zich realiseert dat ze de krokodillen heeft gemist.

Advertenties

3 gedachten over “De vergeten krokodil

  1. Leuk Nancy dat je hebt meegedaan aan de schrijfuitdaging! En je hebt je helemaal ondergedompeld in het thema en je fantasie erop losgelaten. Super! 🙂 Ik ga je linken in mijn bericht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s